Sådan Undgår du at Miste Formen om Vinteren

Hvis man er kommet ind i en god træningsrutine i løbet af foråret eller sommeren, så kan man godt blive en anelse skræmt, når efteråret melder sig på banen. Her bliver det nemlig langsomt tydeligt, at der er nogle vejrmæssige udfordringer på vej: det begynder langsomt at blive koldere og mere mørkt udenfor. Snart er det vinter, og så er det altså pludseligt mere fristende at sidde på sofaen inde i varmen, end det er at løbe turer i vinterkulden, eller komme afsted til fitness centeret.

Men hvordan undgår man at miste formen om vinteren? Det er nemlig en udfordring som vi alle sammen står overfor. Ikke alene gør vinteren det sværere at komme udenfor, fordi det er så koldt og mørkt: det er også en årstid, hvor der er rigtigt mange fristelser der kan få én på en dårlig kurs i forhold til ens diæt. Dansk julemad er jo utroligt lækkert, og hvem elsker ikke et stykke marcipan eller noget risengrød op til jul? Problemet er bare, at alt denne gode mad og alle de søde sager hurtigt kan annullere alt det vægttab, som man ellers har brugt mange måneder på opnå.

Så vinteren er altså en farlig kombination af et mindre venligt udeklima, og et fristende sæt madvarer og snacks indenfor. Det er ikke noget under, at mange knækker vinter efter vinter, og så prøver at komme på rette sport igen midt i efteråret. Det er desværre ikke en særlig god cyklus: det er noget der med tiden bliver utroligt demotiverende, fordi man ikke rigtigt bygger resultater år efter år. Det føles i stedet som om man sidder fast, og hvert år blot gentager sig selv igen og igen. Så er det altså fristende at give helt op på sine motions-mål.

Men der er håb forude! Vi skal nemlig bare dykke ned i et godt gammel ordsprog, som mange har hørt før: der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning! Så enkelt er det faktisk. Ser du, mange af os giver op på forhånd, når det begynder at blive koldt udenfor. Men det er kun fordi vi ikke ejer noget tøj, der egner sig til både at holde os varme i det kolde vejr og kan bruges til fysisk aktivitet. Den typiske vinterjakke eller vinterstøvle er nemlig ikke designet til motion.

Men hvis du køber noget Nyform eller lignende vintertøj, der er specielt designet til, at understøtte en fysisk aktiv livsstil i de kolde måneder, så virker det pludseligt langt mindre umuligt. Nu har du ikke længere nogen undskyldninger: tøjet beskytter imod kulden, og kommer ikke i vejen. Nu handler det blot om at bibeholde de gode vaner, og gå vinterens mørke og vejr i møde. Når du bibeholder den sunde livsstil vil du også hurtigt finde ud af, at vinterens madmæssige fristelser ikke længere trækker så meget: ingen har lyst til at spise en hel marcipanstang, hvis de ved, at den annullerer hele morgenens løbetur!