Sådan Gør du Julen Mere Hyggelig og Overskuelig

Det er meningen at julen skal være en tid, hvor vi kan være hinanden nærmest. Her skal der hygges med familien, og der skal gives og modtages gaver til dem, vi virkeligt holder af. Det er en magisk tid, og det er specielt noget man kan se hos børn: de elsker julen, og deres glæde kan ikke andet end at smitte af på os voksne.

Men er det ikke som om, at det er blevet sværere at komme i julestemning efterhånden som vi er blevet ældre? Hvis du husker tilbage til din egen barndom, så var julen nok endnu mere hyggelig og dejlig dengang, end den er nu. Men hvordan kan det være? Kan det virkeligt passe, at man kan vokse fra at komme i julestemning?

Nej – man bliver aldrig for gammel til at nyde julen! Det eneste der sker når vi bliver ældre er, at vi har flere ting at se til. Som børn er julen jo bare noget der, på nærmest magisk vis, udfolder sig omkring os. Når vi bliver ældre finder vi ud af, at det ikke er magi, der får tingene til at ske: det er hårdt arbejde fra de voksne. Du har altså ansvaret for at skabe den magiske stemning for dine børn. Men det betyder ikke, at du ikke også selv kan nyde julen – den skal da også være hyggelig! Den nemmeste måde at gøre din egen jul hyggelig på, uden at gå på kompromis med dine børns oplevelse af julen, er at skabe et godt overblik.

Den primære udfordring i dagene op til jul er nemlig, at vi mister overblikket. Der er rigtigt mange ting at se til, og når først én ting går galt, så vælter det hele som domino-brikker. Det handler derfor om at være ude i god tid, og sikre dig, at du har alting på plads før du overhovedet mærker noget tidspres.

Der er eksempelvis intet i vejen for, at du kan købe julekugler til juletræet allerede i Oktober eller November. Butikkerne er allerede begyndt at sælge dem, og jo før du køber du, jo før kan du krydse den ting af listen. Det kan helt generelt anbefales at du sætter dig ned med et stykke papir og en blyant, og så skriver alt ned, du har brug for at få på plads, før det bliver den 24. December. Både stort og småt. Giv dig god tid – gerne en 10-15 minutter hvor du bare skriver alt hvad du kan komme i tanke om ned på papiret. Det er ikke kun jule-ting som sådan du skal tænke på – også hvad du har brug for, for at få tingene til at ske. Hvis en nespresso maskine kan give dig det ekstra koffein-kick du har brug for, for at komme igennem December måned, så skriver du sådan en på listen!