Lad Tallene Vise dig Vejen når du Køber Brugt Bil

Jeg har aldrig forstået hvorfor folk køber biler fra ny. Eller, det er ikke helt rigtigt: jeg kan da godt se visse fordele i, at være den første til at eje en bil. Nogle kan ikke fordrage tanken om, at der har siddet andre mennesker i deres bil, og andre kan bare godt lide duften af ny bil. Men hvis man opvejer alle fordele og ulemper ved nye og brugte biler, så ser jeg da helt klar brugte biler som den klare vinder!

Det her handler ikke kun om, at brugte biler selvfølgeligt koster betydeligt mindre end ny biler. Det er selvføleligt værd at tage med, og det er for mange den primære ting der gør, at de vælger at handle brugt. Men der er altså også andre fordele!

En af de ting jeg godt kan lide ved at handle brugt er, at der er så ufatteligt mange Brugte biler til salg. Der er et kæmpe udvalg derude, og du kan få hundredvis af forskellige bilmodeller i forskellige årgange. Da jeg selv går ret meget op i biler, så elsker jeg at have et stort udvalg: det er som et slippe et barn løs i en slikbutik! Jeg elsker at kigge på alle de forskellige muligheder, og overveje hvilken jeg mon skal vælge denne gang.

Når man køber en ny bil, så er udvalget betydeligt mindre. Specielt her i Danmark, hvor det jo er begrænset hvor mange biler forhandlerne kan slynge hen over disken. Du kan tage rundt til 10 forskellige bilforhandlere og se det samme kedelige udvalg af nye biler. Det er slet ikke noget for mig: jeg vil have en masse at vælge imellem, så jeg kan få en ny og spændende bil, der passer perfekt til mine behov.

Men hvordan gør jeg så det i praksis? Mange kan godt se fordelene ved, at have et stort udvalg. Men det kan også virke overvældende og skræmmende: med så mange biler at vælge imellem, hvordan sikrer man sig så, at man træffer det rette valg?

Det er faktisk meget simpelt: lad tallene vise dig vejen! Stort set alle vores behov kan gøres op i tal, og vi kan finde de fleste af tallene på tidligere biler, som vi har været glade for. Da jeg for nyligt købte en nissan Qashqai brugt, så var det præcist sådan jeg greb det an. Alle mine tidligere biler har haft 5 døre, og det har jeg altid sat pris på – så det skal min nye (brugte) bil også have. Jeg bruger tit en anhænger på godt 1200 kg, så det skal bilen også kunne klare (Quashqai’en kan klare hele 1350 kg) og så videre. Find specifikationerne for dine gamle biler, og notér dig de tal, der er vigtige for dig. Disse tal vil nu vise dig vejen til din næste bil.